Få bort oönskad fukt

Att ha sitt eget hus är för många en stor dröm. Det är mycket som tillkommer - för att hålla huset friskt och starkt behöver man se över det. Skydda det från ovälkomna saker som fukt och mögel.

Lyckan när vi äntligen skaffade vårt eget hus! Innan fick vi begränsa bad och dusch till tidig kväll. Nu kan vi ligga i badet hela natten om vi så önskar, det finns inga grannar att störa. Detsamma gäller musiken, vi kan spela hela natten om vi vill. Att ha eget hus är verkligen så underbart som vi föreställt oss.

Förändringar sker hela tiden, allt för att få vår egen prägel på hemmet. Vi har anlitat ett bra byggföretag som hjälper oss med de justeringar vi önskar. Nästa sak som ska fixas är en dränering. Den är inte för syns skull, utan för husets skull. Vi vet inte om det finns någon dränering gjord sedan tidigare, men har börjat se fukt längst väggarna. Det kan inte vara bra.

Hur gör man en dränering?

Även om vi kan påbörja dräneringen själva, så känns det inte bra. Det är ett stort och viktigt jobb, det handlar ju trots allt om husets hälsa. Därav var valet enkelt att lämna bort uppgiften. Byggföretaget har både de maskiner och de verktyg som behövs för att utföra arbetet. Dräneringen görs genom att lägga dränerande grus och dräneringsrör. Egentligen är det inget som vi behöver oroa oss över, företaget sköter allt som har med dräneringen att göra.

22 Apr 2021