Erfaren takläggare i Södertälje

Börjar det bli dags att lägga om taket? Ett tak i Södertälje utsätts för stora påfrestningar året om och det är därför extra viktigt att man väljer bra material, men också rätt takläggare.

Regn, vind, snö och sol sliter hårt på ett tak men det finns saker man kan göra som förlänger hållbarheten. Nummer ett är att välja takmaterial av riktigt bra kvalitet och som är anpassat efter nordiska väderförhållanden. Men också val av takläggare har stor betydelse för takets hållbarhet och om man ska drabbas av problem. Man kan exempelvis inte anlita den lokala snickaren för att göra jobbet, utan det krävs en erfaren och utbildad takläggare. Även om taket är nylagt måste man sedan fortsätta med regelbundna inspektioner en till två gånger om året och kontrollera att taket håller tätt och att exempelvis inte någon takpanna hamnat snett eller skorstensplåt lossnat.

Fråga takläggaren om råd

Med tiden måste de flesta tak underhållas för att ytterligare bättra på hållbarheten. Takpannor och takpapp kan behöva tvättas rena från mossa och luftföroreningar. Plåttak som mist sin färg eller fått repor måste målas om för att inte drabbas av rostangrepp. De flesta takläggare arbetar med och är kunniga inom takläggning, underhåll, taksäkerhet och takbesiktning. Står man inför en takomläggning och även funderar på att byta till en annan typ av takmaterial ska man heller inte dra sig för att fråga takläggaren om råd. En erfaren takläggare vet vilket material som passar bäst och fungerar med takets lutning och husets arkitektur. Läs mer om takläggning på denna hemsida: takläggaresödertälje.nu

26 Oct 2021