En snickare i Dalarna hjälper dig att bygga rätt i kulturbygden

Innan du börjar renovera din dalagård bör du ta kontakt med en snickare i Dalarna. Det är viktigt att du genomför renoveringen efter konstens alla regler.

Du som precis flyttat till Dalarna kanske befinner dig mitt i en kulturchock. Det är nämligen lätt hänt. Många som styr kosan mot ett av Sveriges kanske mest lokalpatriotiska landskap blir nämligen förvånade över alla de sätt den berömda dala-andan yttrar sig.

Till exempel är det otroligt viktigt att du behandlar din dalagård med respekt. Här är det inte tal om att riva och bygga nytt. Inte heller att smälla upp nya tillbyggnader, verandadäck eller uthus hur som helst. Dalarna är en kulturbygd, och lokalbefolkningen förväntar sig att du behandlar den bygden med respekt.

Lokal snickare har koll på byggnadsvård i Dalarna

Du som så att säga är en utböling i socknen gör klokt i att konsultera en snickare i Dalarna innan du ger dig i kast med arbeten på ditt nya hem. En snickare som varit verksam i trakten en längre tid har full koll på allt vad byggnadsvård heter, och kan guida dig i dala-djungeln.

Var beredd på att alla nya projekt, även när du anlitat en lokal snickare, kommer ge upphov till mer eller mindre förannonserade besök från nyfikna grannar. Men kom ihåg att de vill väl. Och en så fin kulturbygd som Dalarna är faktiskt värd att skydda, det håller säkert du som valt att flytta dit med om.

17 Jun 2022