En nymålad husfasad ger ett fräscht intryck

Att måla om utomhus oavsett om det är en villa, stuga eller ett radhus kräver planering innan man ser resultatet. Att anlita en målerifirma sparar ork, kraft, tid och pengar hos husägaren.

Hur står det till med fasaden på huset? Är det dags att måla om den? Att måla utsidan kräver planering innan det är dags att skrida till verket. Planeringen ska innehålla bland annat hur man skyddar det som inte ska ha målarfärg på sig som exempelvis rabatter. Har man ett högre hus behövs det hyras in ställningar så att man når hela vägen. Samt givetvis materialåtgången i form av penslar, färgburkar, skrapor och annat som behövs.

Att måla om huset kan för en vanlig lekman ta sin tid. Vill man så kan man ju välja att måla ett större hus över två säsonger. Det vill säga man tar två sidor av huset ena sommaren och resterande två gavlar nästa säsong.

Målerifirman har egen utrustning

Vill man ha det arbetet gjort på ett lättare sätt så kontakta en målare i Solna och boka tid. De gör allt från grunden med att tvätta fasaden och byta eventuella brädor som inte mår bra till att måla fasaden. Behöver de ställningar ordnar de med dem själva, och dessutom har de en försäkring om något skulle hända.

Det husägaren behöver göra är att boka arbetet och bestämma färgnyans så löser målarna resten. När målerifirman är klar med arbetet kan man i sann melodifestivalanda säga: ”Husägare – vi har ett resultat!”.

23 Apr 2021