Drömmen om att riva ett hus i Stockholm

Sticker det i ögonen när du ser grannens villa, eller har du bara ledsnat på storstadslivet? Anledningen till att vilja riva ett hus i Stockholm kan vara flera.

Handlar det bara om en längtan efter frisk luft och ett liv på landet så är det nog enklast att låta huset stå kvar och låta någon annan bo i det. Har du däremot fått storhetsvansinne och vill bygga ett nytt Taj Mahal i Storängen är det ett par saker du bör tänka på.

Vad ska grannarna tycka? Ja, du behöver faktiskt i vissa fall ha deras medgivande. Även om det är ditt eget hus och inte deras som du önskar riva. Bjud dem på fika redan idag. Då har du krattat manegen inför kommande byggprojekt. Det kan också vara bra att lova dem fri tillgång till din framtida swimmingpool.

Att riva hus – lätt som en plätt, eller?

Så när du har inhämtat alla tillstånd, är det då bara att ta fram släggan och på måfå knacka ut väggar och fönster? Med högsta sannolikhet inte. Att riva ett hus kräver kunskap, och det kan vara bra, eller till och med nödvändigt, att ta hjälp av experter.

Det finns mycket som kan gå fel i ett rivningsprojekt, och det räcker troligtvis inte med en fika för att gottgöra grannarna om du exempelvis skulle råka sprida asbest i grannskapet. Så inhämta kunskap och ta hjälp, så att vägen till ditt drömpalats i Stockholm blir så smärtfri som möjligt. Hör av dig till detta företag för att få professionell hjälp vid rivning: rivahus.com

5 Oct 2022