Det är smart att göra en källarrenovering i Stockholm

Många är trångbodda i Stockholm. Lösningen på platsbristen kan stavas källarrenovering för den som råkar ha en orenoverad källare i sitt Stockholms-hem.

Att bosätta sig i ett hus med en orenoverad källare skulle kunna anses vara att dra en riktig vinstlott. Källaren erbjuder ofta oanade möjligheter att utöka bostadens boyta och med rätt typ av renovering går det att skapa en härlig plats i källaren. En plats där tonåringar kan få vara ifred eller där hela familjen kan samlas i ett ombonat tv-rum.

Extra lyxig kan en källarrenovering i Stockholm kännas. En sådan renovering ger nämligen ofta många extra kvadratmeter till en bråkdel av vad det skulle kosta att köpa ett större hus. Det är med andra ord oftast väldigt smart att renovera källaren om man skulle bo i just Sveriges vackra, men trångbodda, huvudstad.

Så skapar man en lyckad källarrenovering

För att få ut maximal nytta av sin källare gäller det att bestämma sig för vad den ska användas till. Är det sovrum som ska ta plats i källaren gäller det att renovera bort känslan av att det är just - en källare. Silikatfärg är perfekt till väggarna och på golvet kan man välja att lägga in värmeslingor för att få ett skönt klimat.

Textilier lättar upp de, ofta, råa material som en källare kan innehålla. Bra belysning är också ett måste för att göra källaren beboelig. Minst fem ljuskällor i ett normalstort rum är en god tumregel att förhålla sig till. På så vis upplevs källarrummet ljust, fräscht och härligt.

23 Apr 2023