Deponi eller återvinning i Stockholm?

Modern och seriös deponi i Stockholm sker alltid med miljön i åtanke. Många företag inom deponi återvinner så mycket som möjligt av det material som lämnas in.

Deponi är ett ord som många förknippar med rena soptippar där inget tas omhand utan bara samlas i stora skräphögar. Detta förfarande är dock förpassat till historien. I dag är de flesta deponier regelrätta återvinningscentraler där så mycket som möjligt får nytt liv.

I en stad som Stockholm finns det all anledning att fundera över vad som händer med material, varor och råvaror som man inte längre har användning för. Särskilt med tanke på att det byggs så mycket i huvudstaden, och alltså genereras stora mängder schaktmassor och jordöverskott. Även naturliga material som grus och jord behöver göras av med på rätt sätt, och gärna återvinnas.

Återvinning och deponi på samma plats

I Stockholm finns ett flertal företag inom deponi och återvinning som specialiserat sig på just schaktmassor och naturmaterial. En fördel med att välja en aktör som både erbjuder deponi och återvinning är att det är praktiskt för dig som kund att kunna bli av med allt material på en och samma gång. Annars kan du behöva leta efter en särskild entreprenör för att deponera det material som inte går att återvinna.

Glöm inte heller att tänka på deponier när du är i behov av material. Särskilt om du funderar på att köpa in jord eller fyllnadsmassor till trädgårdar eller andra anläggningar. Det kan finnas ett riktigt billigt alternativ väntandes på dig på en återvinningscentral eller deponi i närheten. Gå in på www.damattsson.se för att lära dig mer om deponi.

23 Aug 2023