Den avancerade konsten rivning

Det är väl bara att ta en slägga eller en rivningskula och riva ner byggnader? Nej, rivning är en konst som är betydligt mycket svårare än vad du kanske tror. Det kräver experter inom området.

Har du renoverat genom att riva ut något i ditt hem, någon gång? Då vet du hur pilligt det är att riva bort en vägg, ett golv, ett tak eller annat, men inte riva mer än det som verkligen ska bort. Kanske är det bara tapeten som ska bort, eller den hemska plastmattan som ligger ovanpå de vackra träplankorna. Det kanske är köksskåpen, eller så ska du öppna upp ett hål i väggen. Att lyckas med allt det utan att vara tvungen att bygga upp allt från början igen. Ja, det är sannerligen en konst. Men som hantverkare är det även tufft att riva ner det någon annan har gjort. Så det kräver verkligen sin yrkesperson.

Med speciell teknik

När en delvis rivning ska ske så är det till viss del mer ett demontage än en rivning. Man skruvar ur skruvar och plockar försiktigt bort det som ska avlägsnas. Helst utan någon som helst åverkan på skiktet undertill. Det som rivs bort kanske till och med ska förflyttas eller säljas. Det kan vara ett kök som är helt och fint, men som ändå måste bytas ut eftersom köket ska byggas om. Har du något som behöver rivas men är osäker på hur du ska göra, så kontakta en rivningsfirma för assistans. Läs mer om rivning på denna hemsida: rivninggöteborg.nu/

19 Jul 2021