Därför låter du proffsen renovera badrummet

Känner du dig osäker - ta hjälp av en byggfirma när du ska renovera ditt badrum - så blir jobbet ordentligt gjort!

Det är det bästa råd du kan få när du ska bygga om ett gammalt badrum. Är du ändå inte övertygad? I så fall - svara ärligt på de här frågorna:

  • Hur många våtzoner har ett badrum?
  • Vet du hur våtzonerna är indelade?
  • Vilka krav kring tätskikt känner du till?
  • Var i badrummet kan du använda kartongklädd gipsskiva?
  • Var bör du använda våtrumsskiva?
  • Vilka krav ställer dina försäkringsbolag på dig som renoverar själv?

Snyggt badkar

Okej, nu har du fått en chans att förstå att om du anlitar en byggfirma så köper du inte bara ett färdigt badrum. Du köper också kunskap. Du köper erfarenhet. Du köper säkerhet. Och frågan är om du i förlängningen också köper pengar? För några år sen larmade försäkringsbolagen om att svenska hem fått betydligt större problem med vattenskador. Det här skedde i takt med att fler och fler ville lyxa till sina badrum och fixa miljöer likt hemma-spa i sina gamla badrum.

Inget ont om amatörbyggaren, med badrum är det sista rum du som hemma-fixare ska ge dig på utan kunskap. Tänk på att du som bor i lägenhet riskerar att förstöra också för andra i samma hus om ditt hemmabygge inte skulle bli så lyckat som du tänkt dig. Vattenskador är besvärliga och kostar stora pengar!

Gratis konsultation

Det finns i dag företagare i byggbranschen som kommer ut och kollar ditt badrum på plats utan att du behöver betala en krona. De vill förstås att du ska anlita dem, men en gratis första konsultation gör det möjligt för dig att känna efter lite mer innan du bestämmer dig. När firmans personal väl är på plats har du chansen att fråga vilka möjligheter som finns för just ditt badrum. Drömma är alltid kul, även om du i slutänden skulle bestämma dig för en enklare renovering.

Kolla runt bland byggföretagen där du bor och fråga vilka som gör ett gratis första besök. Redan nu kommer du troligen få en känsla för vilket företag du litar på. Men var petig och kolla runt bland lite olika innan du bestämmer dig. Innan första mötet med firman kan det vara klokt att ha gjort en skiss, eller i alla fall en plan på hur du vill att ditt nya badrum ska se ut.

22 Feb 2019