Dags för en förändring? Måla om!

Finns det något tråkigare än att fastna i gamla hjulspår? Det vill säga, man går samma promenad till bussen varje dag, man åker samma väg till jobbet, man gör samma arbetsuppgifter, man tränar på samma tider och man äter efter ett givet måltidsschema?

Naturligtvis finns det en trygghet i detta också – rutiner är bra; men man måste hitta en balans mellan rutin och spänning. Att kanske ta en annan buss, att kanske bryta träningen genom att prova en annan form eller att laga en middag i form av en rätt man aldrig provat tidigare kan ge livet den där extra lilla kryddan som behövs.

Mycket mer behövs egentligen inte; vi talar inte om att storma in till chefen och vråla att man säger upp sig och vi menar inte att förändring behöver innebära att man inleder en affär med grannen – de små ändringarna av invanda mönster och beteenden ger i slutändan en större effekt än vad man tror. Slentrian är en fiende och detta gäller även hur det ser ut i sitt hem.

Anlita en målare 

Vi ger ett exempel och säger att du bor i en villa i Göteborg: vilken färg tror du att du ser på väggarna? Svaret är vitt. Går du in till grannen – vitt. Nästa granne: vitt. Kort sagt; många väljer vita väggar och man gör detta av den enkla anledningen att det är ett säkert val; vitt går utmärkt att ha som bas och är en bra färg att inreda mot.

Men; är det inte tråkigt att ha det som alla andra – känns det inte själlöst att ha en villa som ser exakt likadan ut rent interiört som grannens? Det går utmärkt att kontakta en målare och låta denna sätta lite färg på väggarna och tack och lov så är det också något som fler börjat se ett värde i.

Pastellfärger gäller i år

Trenden om vit färg på väggarna har nämligen börjat ebba ut och fler väljer att kontakta en målare – eller måla på egen hand – och, bokstavligt talat, sätt lite mer färg på tillvaron. Jobbet en målare kan utföra ska inte underskattas; man kan direkt och för ett billigt pris – glöm inte rot-avdraget! – se en effekt och vill man förändra sitt hem så är ett målerijobb det bästa alternativet.

Färgerna som gäller? Det handlar uteslutande om pastellfärger; frågar man en målare i Stockholm om hur hans senaste jobb sett ut så kommer han att nämna att pastellfärger är det som gäller – gul, grön eller svalt blått. Här sätter endast fantasin och din personliga smak gränserna.

Här kan du läsa mer om måleri och få inspiration: www.målaregöteborg.biz.

 

6 Dec 2016