Bygg ett attefallshus på tomten

Ett attefallshus är bygger du när du behöver lite extra yta som exempelvis ett kontor eller som uthyrningsobjekt. Sedan år 2020 är det tillåtet att bygga ett attefallshus på hela 30 kvm.

Om du behöver ha lite extra yta hemma så är ett attefallshus den perfekta lösningen om du har plats för ett litet hus på tomten. Ett attefallshus måste byggas nära ditt befintliga hus men det krävs inget byggnadslov utan det räcker med att få ett godkännande från kommunen.

Ett attefallshus passar perfekt för dig som behöver ha till exempel en avskild plats att jobba på som kan fungera som ett litet kontor. En möjlighet är att hyra ut attefallshuset. Sedan år 2020 är det tillåtet att bygga ett attefallshus på 30 kvm så att man kommer upp i en större bostadsyta, vilket underlättar för ett boende. Det är också lag på att om du bygger ett attefallshus i denna storlek så ska badrummet vara handikappanpassat.

Flera varianter av attefallshus

Ett attefallshus kan byggas som ett litet lösvirkeshus eller att du får hem en färdig byggsats att bara bygga ihop. En annan möjlighet som ger dig ett attefallshus på mycket kort tid är om du köper ett färdigt hus som kommer med transport och lyfts på plats. Denna lösning är väldigt populär eftersom huset kommer färdigbyggt och det är möjligt att bo i det på en gång. Det enda som behöver göras är att koppla in el och VVS och sedan är det bara att flytta in.

16 Mar 2021