Blästring i Stockholm – klottrets fiende

Blästring i Stockholm är en bra metod som rår på olaglig graffiti som förstör fina byggnader och andra ytor i huvudstaden. Behovet är som du förstår stort.

Ärligt talat, vem vet egentligen vad blästring är för någonting? De enda som har koll på det kan väl ändå enbart vara de som antingen jobbar med det – eller de som redan vet att de verkligen är i behov av det. Men hur många sitter egentlige uppe i Stockholm och känner att de behöver en dos blästring?

Faktum är att det antagligen är fler än du tror. När du väl får veta exakt vad blästring är så förstår du säkerligen att behovet faktiskt är mycket stort. Det handlar nämligen om rengöring. Närmare bestämt att man med en stark gasström rengör en yta genom att blåsa partiklar mot den i väldigt hög kraft.

Blästring – en effektiv lösning

Om du tänker efter lite nu skulle du säkert kunna komma på ett par områden där man använder sig av blästring. Är det för svårt så får du läsa det här istället: klotter. Blästring är oerhört effektivt mot oönskat klotter som olagligt målats eller sprayats på fasader eller andra ytor. Och det är knappast någon hemlighet att det klottras en del i huvudstaden.

Förstår du nu varför det behövs blästring i Stockholm? Ja, ärligt talat behövs det väl egentligen i de flesta städer. Det finns nog ingen plats som är helt skonad från klotter. Den stora frågan är istället om det finns någon i närheten som behärskar metoden att blästra.

5 Oct 2022