Bästa råden för golvslipning i Stockholm

En golvslipning i Stockholm höjer lägenhetens värde och gör bostaden mer attraktiv. Passa på att måla och tapetsera när du ändå har tömt rummet. Du får på köpet ett helt nytt och snyggt rum.

Tänk inte tanken att snåla in på pengar och att slipa golvet själv. Det är svårt att få det jämnt och snyggt om man inte jobbar med golvslipning som yrke. Det krävs ganska mycket yrkesskicklighet för att manövrera maskinen. Många har ångrat sig för att de inte kunde föra slipmaskinen ordentligt och fick ett trist resultat. En golvslipning är en investering i både trivsel och värde.

Dammet sugs in i maskinen

När du anlitar en golvslipare har de med sig en modern slipmaskin. Där sugs slipdammet in i maskinen direkt, så det blir mycket renare under jobbets gång. Visst drar det mycket med sig med en golvslipning. Om du bor i en lägenhet måste du flytta undan möblerna i ett rum för att golvet ska kunna slipas, men du kan se det positivt. Passa på och gör iordning där och få ny färg i taket och nya tapeter på väggarna när du ändå gör din lilla renovering.

Golvslipning är också lite känsligt om du har parkett, för slitytan är inte hur djup som helst, och detta golv kan slipas om ett begränsat antal gånger innan man måste lägga ett nytt. Det är just därför man bör anlita ett proffsföretag, för de slipar jämnt och bara exakt så lite som behövs för att få en ny yta.

Välj också vilken ytbehandling du vill ha

Det är inte någon som ångrar sig när man har fräschat upp därhemma, och du kommer att märka att allt du redan har i möbler och prydnader kommer till sin rätt på ett helt annat sätt när golv, tak och väggar är nyslipat och nymålat. Väljer du en annan väggfärg blir förändringen ännu större.

Sedan ska du välja vilken yta golvet ska ha, om du vill ha blank, matt eller halvmatt. Du kan få en vitaktig färg eller högblank genomskinlig. Ett mjukt furugolv kan inte ha en hård lackyta, för då finns det risk att ytan spricker när träet rör sig. Man får ta lite hänsyn till material när man väljer utseende, men det är ändå en smaksak vad man gillar bäst. Kanske vill du ha en traditionell blank parkett, eller ett matt plankgolv, eller kanske båda delarna fast i olika rum.

10 Nov 2021