Balkonginglasning Stockholm - vanliga frågor

En balkonginglasning i Stockholm står högt upp på många personers önskelista. Genom att glasa in balkongen så får man användning av den under en längre period. Med exempelvis inkopplad värme så kan man använda balkongen även vintertid - förutsatt att man valt ett glas med lägre U-värde som isolerar bättre.

Fördelarna med en balkonginglasning är många, men det finns även vissa saker att tänka på. Vi tittar närmare på detta ämne genom att svara på några vanliga frågor som kan dyka upp - enligt följande:

Kan jag själv glasa in min balkong?

Det man bör veta är att en balkonginglasning i Stockholm dels är ett komplext projekt där säkerheten är den enskilt viktigaste frågan att tänka på. Glaset - och ramarna - måste vara hållbara och stå emot vind, snö och andra attacker från Moder Natur. Det krävs professionell hjälp med detta. Att göra en inglasning själv kan även innebära att man som ensam lägenhetsinnehavare vill genomföra en balkonginglasning. Det är möjligt att göra detta - men först krävs då ett godkännande av sin BRF samt ett bygglov.

Behöver jag bygglov för en balkonginglasning i Stockholm?

Ja, att glasa in en balkong innebär en stor förändring av fastighetens utseende och med detta kommer också krav på ett bygglov. Ett tips i detta är att man anlitar ett företag med lång vana av balkonginglasning då ett sådant ofta vet vilka typer av ritningar som blir godkända och hur man anpassar en inglasning efter den arkitektoniska stil en fastighet håller. Detta gäller oavsett om du är ensam eller om ni söker bygglov tillsammans som BRF.

Vilket företag ska jag välja för projektet?

Det handlar om ett projekt som kräver det lilla extra och som - utöver ett professionellt utförande - även kommer att kräva stöd och förklaringar kring vad som händer. Man bör välja ett företag som kan vara med hela vägen från start - planering, bygglov och så vidare - till mål - inglasning och besiktning. Erfarenhet är en viktig faktor i sammanhanget. Sådan ger dels ett effektivare jobb, men det ger även en större trygghet - både för stunden och sett till framtiden genom hållbarhet. Pengar och kostnad är naturligtvis viktigt och du ska definitivt ta in så många offerter du kan. Men, ett alltför lågt pris kan indikera ett fuskjobb.

Läs mer om balkonginglasning https://www.balkonginglasning.nu/

9 Mar 2023