Att tänka på vid fasadrenovering i Göteborg

En fasadrenovering är omfattande och kräver en hel del planering. Men vad ingår egentligen i en fasadrenovering i Göteborg och vad är viktigt att tänka på?

En fasadrenovering är viktig och det finns mycket att tänka på förutom färg och färgsättning. Den kan även innefatta renovering eller byte av tak och fönster, men även installation av balkonger. Det kan även vara bra att passa på att isolera fasaden om man inte redan gjort det.

Att samtidigt som man fixar fasaden även göra andra renoveringar som exempelvis fönster eller tak, gör att man i slutändan sparar pengar. Detta eftersom man vanligtvis får ett bättre pris av byggföretaget men också för att man sparar pengar på att nyttja byggställningarna fullt ut. Därför gäller det att ta god tid på sig när man planerar en fasadrenovering, så att man tänker på allt och inte missar något.

Totalentreprenad är smidigast vid fasadrenovering i Göteborg

Planerar man en fasadrenovering i Göteborg kan det vara smart att redan på ett tidigt stadium kontakta en byggfirma. Välj en firma som är specialiserade på just fasadrenovering och som erbjuder totalentreprenad. Det kan vara bra att kontakta två olika firmor för att även kunna jämföra priser.

Då gör de först en kostnadsfri besiktning av fastigheten och man får sedan förslag på lämpliga åtgärder tillsammans med en offert. Ett byggföretag som är experter på fasadrenovering kan även ge tips och råd om färgsättning och val av tidstypiska detaljer som gör att fastigheten ökar i värde.

8 Apr 2023