Att tänka på vid fasadmålning i Stockholm

Det finns en del att tänka på för att genomföra en lyckad fasadmålning i Stockholm. Eventuella missar kan få stora konsekvenser. Så låt proffsen göra jobbet.

Om din fasad börjar bli sliten är det viktigt att du gör något åt den innan den underliggande konstruktionen börjar ta skada av inträngande fukt. Om du väntar för länge kan detta annars leda till stora problem och behov av kostsamma reparationer.

När du bestämt dig för att måla om fasaden så börja med att förbereda den genom att rengöra den och avlägsna eventuell gammal färg. Om du är osäker på vilken typ av färg som finns på fasaden sedan tidigare är det viktigt att du tar reda på hur det egentligen ligger till. Låt en målare titta på den för en bedömning. Det kan nämligen riskera att bli riktigt dåligt resultat som innebär att den nya färgen flagnar, om du lägger på fel typ av färg.

Välj rätt färg för din fasadmålning

Välj också rätt typ av färg beroende på fasadens material och klimatförhållandena. Spara inte in på kostnaderna – använd en högkvalitativ färg för att säkerställa hållbarhet och resultat. Tänk också på miljön och välj miljövänliga färger. Se till att ha bra penslar, eller rollers ifall sådana kan användas. Arbeta noggrant och se till att färgen täcker ordentligt överallt.

Om du inte har erfarenhet av fasadmålning sedan tidigare kan det vara en bra idé att istället anlita en professionell målare. Även om kostnaden blir högre så kan det löna sig i längden eftersom resultatet förmodligen blir mer hållbart.

17 Aug 2023