Asfaltering har många fördelar

Man kan tycka att en stad som Stockholm har nog med asfalt som deasfaltt är och att den här texten således är att anse som helt onödig. Asfalteringe dock; det har lite för många fördelar för att man ska kunna ignorera dem och de gäller såväl för en villaägare i Kiruna som för en sådan i nämnda Stockholm. Om vi säger att du äger en villa i Stockholm och att du funderar på att låta genomföra en asfaltering – ja, då kan du se dessa fördelar som en följd av detta:

- Snyggare tomt: vi säger att du asfalterat uppfatren där du tidigare haft grus. Genom en asfaltering så får du ett lyxigare hus som sticker ut. Kompletterat med mur- eller stenarbeten i anslutning till uppfarten så kommer du att ge ett vackert första intryck till dina gäster.

- Mindre slitage. Grus sprätter upp och skadar undersidan på din bil. Dessutom så kommer din bil att fastna och du kommer att få göra det till en daglig rutin att kratta uppfarten. Genom en asfaltering så drabbas din bil inte alls av något slitage och du slipper sköta om uppfarten i fråga.

- Lång hållbarhet. En korrekt utförd asfaltering håller över en längre tid. I kombination med att de flesta seriösa företag även erbjuder garanti på sina jobb så kan du räkna me den snygg, hållbar och lättskött uppfart.

- Prisvärt. Det finns massor av företag i Stockholm som erbjuder asfaltering och här har du – tvärtemot vad många tror – en klar fördel rent ekonomiskt. Du kan ta in flera offerter och du kan använda alla dessa som ett argument i din förhandling. Chanserna är därmed att anse som goda att du lyckas pruta på priset i slutändan.

Där hade vi fördelarna och vill återigen trycka på att en asfaltering mår bra av att kombineras med ett snyggt sten- eller murningsjobb som ramar in jobbet; gärna med ytterligare en komplettering i form av något typ av blomsterarrangemang.

Varning för dörrknackare

Dock; i Stockholm – och i närliggande län, Uppland, Södermanland och Västmanland – så har ett otyg under senare år börjat visa sig och du har säkerligen läst om det i våra större tidningar. Det handlar om dörrknackare, det handlar om hotfulla situationer och det handlar om bristfällig asfaltering. Förenklat här: det finns utländska killar som går omkring under sommaren och som erbjuder asfaltering av exempelvis garageuppfarter till ett väldigt bra pris (detsamma brukar gälla takrenoveringar, målning och enklare snickerier).

Jobben i fråga är inte av god kvalitet och dessutom så är det olagligt (sett till att du onekligen kommer att betala skattefritt). Ta inte risken, motstår frestelsen och – om du vill ha din garageuppfart asfalterad – anlita en seriös firma. Så dyrt är det inte.

10 Feb 2017