Arbeta med marken innan bygget

Har du bestämt dig för att bygga ett helt nytt hus? Grattis, det är en rolig process att vara delaktig i. Det är intressant att få vara med ända från början och se något nytt växa fram. Även om det är ett stort arbete, och det verkligen gäller att få tag i de allra bästa hantverkarna och byggjobbarna som kan göra att huset blir byggt med hög kvalitet, lär man sig bara genom att iaktta hur hantverkarna tänker och gör.

Ska du gör en utbyggnad till ditt hus? Då bör du för det första arbeta med grunden innan du kan gå vidare. Det bästa är att ta markarbetet först. Hur ska du bygga ut grunden? Kan du lägga till en husgrundsplatta? Behöver du bygga ut med en krypgrund? Kan du bygga ut med en källare? Det mesta går att göra, hittar du rätta byggjobbare så kan de se till att förverkliga det som du önskar dig. Oftast är det priset som sätter stopp för det som du önskar göra.

Hur ska utbyggnaden se ut?

Bland det första som du bör ta ställning till är hur själva utbyggnaden ska se ut. Det vanligaste är att man sätter sig vid köksbordet och börjar skissa på ett papper hur man tänker sig utbyggnaden. Men hur kommer den skiss som du har tänkt dig, att se ut i verkligheten? Ibland har man sett utbyggnader som verkligen andas amatör och som ser mycket amatrömässiga ut. Taket hänger inte ihop, fasaden vittnar om att här har man bara rivit och ersatt med nytt material. Ska huset fortfarande se snyggt ut – även med en utbyggnad – bör du anlita en arkitekt som ser till att utbyggnaden smälter in med resten av huset och inte vittnar om att här har någon rivit ut och byggt till. En arkitekt ser till att utbyggnaden smälter in med huset och gör att utbyggnaden ser ut som om den var där ända från början.

Anlita byggföretag med ansvar för grund och mark

När du sedan väl har fått ritningar av en arkitekt är det sedan dags att skrida till verket. Ska du få en stadig utbyggnad bör du arbeta med marken på rätt sätt, men på sätt som inte skadar resten av huset. Anlita därför proffs på markentreprenad som ser till att grunden blir den rätta. När sedan byggjobbarna kommer för att bygga väggar och tak, är det bara för dem att fortsätta arbetet för att någon annan har förberett grunden och lagt en som kommer att hålla länge.

2 Mar 2019