Är du i behov av mer utrymme?

Det kan finnas väldigt många anledningar till varför man plötsligt har ett överskott gällande saker och ett underskott gällande utrymme. Att man flyttar från en större till en mindre bostad är den vanligaste anledningen. Det många gör i ett sådant läge är att man väljer magasinering av de föremål/möbler som man inte vill sälja eller slänga bort. Det kan finnas en period senare i livet då man behöver dessa och det kan också handla om mer sentimentala skäl såsom att man kanske ärvt föremålen i fråga.

Oavsett vilket så är magasinering ofta ett väldigt bra val - en tjänst som heller inte behöver vara så dyr som många verkar ta för givet. Magasinering i större städer - där behovet är större och konkurrensen mellan företagen högre - kan faktiskt vara ganska billig.

Men, som kund så får du även vara beredd på att det kan finnas sämre företag inom magasinering och att du, helt enkelt, kan bli väldigt missnöjd med den tjänst du betalat för. Vi tänkte därför peka på några punkter som kan hjälpa dig att hitta rätt företag och vi kan säga att du behöver magasinering i Stockholm (som av naturliga skäl är den stad där tjänsten är allra mest eftersökt).

Så hittar du säker magasinering i Stockholm

Här följer några konkreta tips som vi anser kan vara dig till gagn och leda dig till en seriös partner då du söker efter extern förvaring.

  • Säkerhet: Hur ser företaget på säkerhetsfrågorna? Finns det larm, finns det säkerhetsbolag anlitade och finns det heltäckande försäkringar om något skulle hända? Kolla upp detta noggrant innan du bestämmer dig. Ett annat tips är att se över vilka som har nycklar till ditt förråd. Lämpligen så är det bara du som ska ha tillgång till en sådan.
  • Avstånd: Ju längre bort från Stockholm du kommer - desto billigare blir det med magasinering. De flesta lager brukar ligga bra till i förhållande till kommunala alternativ och här kan det finnas många sköna kronor att spara.
  • Hur ser miljön ut? Att bara förvara saker och föremål inuti en större lagerhall kan medföra risker. Du vill ha sina föremål i samma skick som då du lämnade in. En lokal ska hålla lämplig temperatur och vare sig vara för kall, för varm eller för fuktig.
  • Bekvämlighet och kundbemötande. Många företag inom magasinering erbjuder även hämtning av dina föremål. En fin detalj som bevis på detta är att du kan få en container hemkörd till dig; du fyller denna och packar som du vill och då allt är klart så körs containern till den lokal där förvaringen sker. Din magasinering sker alltså i den container du själv har packat.
16 Feb 2018