Är du en sucker för all stuckatur i Stockholm?

Har du surfat runt på alla fina bostadsannonser i Stockholm och kärat ner dig i all stuckatur? Det är inte så konstigt, för det är ju faktiskt väldigt vackert. Och även väldigt klassiskt.

I Stockholm finns många vackra våningar. Kikar man på dessa bostadsannonser så ser man lister till golv, väggar och tak. Paneler, speglar och rosetter. Snirkligt eller mera stilrent rakt. Ja, det finns mycket att välja bland och det handlar förstås om stuckatur! Stuckatur är som poesi för en byggnad. En snygg stuckatur sätter pricken över i. Kanske är det just därför som dessa våningar upplevs så vackra. Men stuckatur finns såklart i andra bostäder också och gör sin rätt även där. I en liten lägenhet såväl som en villa på landet. Så är du en sucker för stuckatur kan du faktiskt hitta den lite här och var. Och om du inte redan bor så att du är omgiven av stuckatur, så går det att ordna!

Fixa din egen stuckatur

Vill du skapa din egen stuckatur hemma är det inte alls svårt. Material kan köpas på byggvaruhus, men även på nätet. En del webbshoppar är inriktade bara på stuckatur och där kan man surfa runt och botanisera länge bland alla olika möjligheter. Titta gärna på inspirationsbilder. Sedan är det ju fritt att kopiera dessa. Värt att veta är att stuckaturen numera finns i olika typer av material. Därmed kan du välja det som tycker verkar bäst. Lycka till med stuckaturen – snart blir alla en sucker för ditt hem!

25 Apr 2022