Använd professionell rörmokare vid renovering

Det finns vissa saker som man inte ska göra själv när man renoverar sitt hus. En är att dra el. Den andra att hålla på med installationer av vitvaror och dra rör. Det handlar om försäkringen.

Det är nämligen så att det kan gå helt galet om man installerar vissa maskiner utan att ha behörighet. Skulle det bli läckage eller elbrand så är risken stor att försäkringen inte gäller. Vilket i sin tur kan leda till en kostsam historia. Och det är det verkligen inte värt! Nej, kontakta en rörmokare i Göteborg istället.

Vad man ska göra om det blir en läcka

Det allra bästa är förstås att man har access till husets huvudkran. Då kan man snabbt stänga av vattentillförseln. Har man inte det får man göra det näst bästa. Man får försöka att täppa till läckan och hålla för tills hjälp kommer. Om det läcker mycket vatten kan man ställa ett kärl under och försöka samla upp det, så att inte massor av vatten rinner ut på golvet. En bra ide kan vara att skriva upp ett telefonnummer till rörmokaren om olyckan skulle vara framme en kväll eller en helgdag.

Rörmokare kan också hjälpa till en hel del vid renoveringar. Det kan handla om att installera diskmaskin. Men förutom avlopp och vatten arbetar de även med vattenburen golvvärme och värmepumpar. Så ta reda på vilka tjänster rörmokarna i trakten erbjuder innan du ska renovera. Oftast gäller regeln “ju flera tjänster desto bättre pris”.

10 Feb 2021