Anlita professionell hjälp för din rivning

Om en renovering så kan man generellt säga följande; den kräver förberedelse för att bli bra och det som sker innan- och efter ska tas på lika stort allvar som själva projektet i sig. Det här menar vi att många glömmer bort; något som är förståeligt sett till att man vill komma igång och påbörja det projekt man planerat och även slutföra det så fort som möjligt.

Vad är det då vi menar med –innan och efter en renovering? Jo, det uppenbara. För att kunna börja bygga så måste du först riva ut det befintliga och det är sällan något som kan ske utan planering. Ska du exempelvis renovera ett badrum och bor på tionde våningen i en fastighet i Stockholm – hur ska du lösa din rivning då? Vet du allt om miljöfarligt avfall, vet du hur du ska sortera allt som du river loss – kan du transportera och har du de maskiner som krävs?

Vi svarar på frågorna åt dig: nej, nej, nej, nej, och nej. Det är också det vi menar med rivning – de flesta av oss har ingen aning om hur en korrekt sådan ska se ut och de flesta av oss har inte den nödvändiga kompetensen som krävs för att klara en sådan. Något som alltså leder oss dit vi vill komma: anlita professionell hjälp för din rivning och gör det med tanke på allt det vi ovan nämnde. Det kostar inte så mycket pengar och det kommer dessutom att gör att du kommer igång med din badrumsrenovering i Stockholm betydligt snabbare och med en mer positiv inställning än om du på egen hand gett dig på det krävande, fysiska jobb som en rivning trots allt innebär.

Glöm inte din byggstädning

Punkt nummer två då - vad – ska man tänka på efter en renovering? Ja, av naturliga skäl så kommer din renovering att innebära en massa damm, en massa spån och en massa smuts. Detta måste städas bort och det är ingenting som du- eller din dammsugare ska ge er på. Det brukar krävas en speciell typ av dammsugare för att klara av en byggstädning – det går att hyra – och det handlar om ett väldigt tufft jobb; slipdamm har en förmåga att hamna överallt.

 

Vårt råd är alltså att – liksom vid din rivning – att ta professionell hjälp vid din byggstädning. Se till att ge dig själv bästa möjliga förutsättningar för din renovering och för att kunna leva normalt då den är genomförd. Ta hjälp!

2 Mar 2017