Anlita ett byggföretag i Stockholm

Tillhör du den kategori av människor som gärna gör saker och ting på egen hand och som känner att professionell hjälp är att slänga pengarna i sjön? Det är inget fel i det – förutsatt att du inte även tillhör den kategori människor som inte klarar av vad de åtagit sig. Denna kategori går det – tyvärr – tretton på ett dussin av; folk som ser sig själv som bäste dräng och detta oavsett vilket typ av projekt det handlar om.

Bygga en veranda? Lätt! Göra om fasaden? Ännu enklare! Kakla om i badrummet? Inga problem alls! Det stora problemet med denna typ av människor är att man aldrig blir färdiga. Man sätter igång med projektet, men så fort man stöter på patrull och ser att det inte var fullt lika enkelt som man från en början förutspådde så stannar man bara upp. Man avslutar inte – man kastar sig huvudstupa in i nästa projekt istället. Ett scenario som sedan upprepas till dess att hela bostaden ser ut som en byggarbetsplats och där man inte kan leva normalt.

Vårt råd är därför väldigt enkelt: överväg att anlita ett byggföretag direkt. Du kommer förmodligen att tjäna på detta beslut i slutändan. Vi förklarar varför genom några punkter och vi kan säga att du står inför att bygga en veranda till ditt hus i Stockholm.

  • Du betalar mindre idag. Ett byggföretag – för att bygga din veranda till huset i Stockholm – går att anlita och använda rot-avdraget för. Det vill säga: du kommer att få en skatterabatt på 30% av den totala arbetskostnaden och detta med ett årligt tak på 50.000 kronor.
  • Du kommer att få mer tid över. Ett fundamentalt fel som många privatpersoner gör är att man underskattar tiden som ett byggprojekt tar. Du kanske klarar av att bygga denna veranda – men det kommer att ta betydligt längre tid än vad du räknat med. Troligt är att du får ge upp arbetstid, ge upp många nöjen längs vägen och att du kommer att vara oerhört tröttkörd under tiden som din byggnation pågår. Det du tjänar i pengar genom att jobba själv kommer du att få betala i tid – mycket sådan.

Två punkter som talar till fördel för ett byggföretag. Dock: i Stockholm så är det inte bara att anlita ett byggföretag och tro att allt per automatik kommer att bli bra. Tyvärr så finns det ett utbrett fusk i branschen och vårt råd för att hitta rätt är att du måste se till tidigare kunder. Att ringa några referenser kan ge dig en bra indikator på vilken tp av kvalitet ditt byggföretag egentligen besitter.

Första steget är således att du inser dina egna begränsningar och anlitar ett byggföretag. Steg nummer två är att du faktiskt anstränger dig för att hitta rätt – i synnerhet om du bor i en större stad som Stockholm.

19 Sep 2017