Andas in ren och bra luft

Tillgång till bra luft är inte alltid klockrent. Många har dåliga ventiler i sitt hem, andra har inga alls. Ventilationen är viktig för att ha tillgång till bra luft. Bra luft behöver vi.

Inte alla har möjligheten att bara öppna dörren och mötas av en frisk, skön luft. Det är inte dörren som är problemet, utan luften. Bor man i stora städer som Stockholm, Malmö eller Göteborg och bor inne i centrum, då kan luften kännas väldigt gasig. I naturen får man den klaraste luft, den man alltid hade velat andas in. Men man har ju inte alltid tillgång till den. Då är det viktigt att vi har bra ventilation i hemmet och på arbetsplatsen. Den fungerar som ett helt kretslopp, i ständig rörelse går luften ut och in.

Är det dags för en kontroll?

Är man ägare till en byggnad med verksamhet som skola, sjukhus eller lägenheter har man ett stort ansvar. Det är inte bara att allt ska funka som det ska. Även ventilerna behöver kollas. Det är ett helt system som ska räknas för hela byggnaden. Att låta certifierade specialister på OVK-besiktning i Stockholm sköta kontrollen är givet. De ser över hela systemet och kollar så det inte finns några föroreningar i luften. Samtidigt kollar de även efter den bästa helhetslösningen för er. Är byggnaden ny kan man behöva göra besiktningen redan ett år efter att den installerades, detta för att se att allt fungerar som det ska. Med tillgång till bra luft kan man slippa olika hälsoproblem.

15 Apr 2021